Kék hírek, bulvár

2017.02.23. 07:39

Többmilliós ajándék a várostól

Tűzoltást, műszaki mentést segítik az új eszközök.

R. L.


Tömlőt, kézi láncfűrészt, csizmákat és kesztyűket vásárolt a gyöngyösi tűzoltóság 2,8 millió forint támogatásból.  Ezt az összeget a mátraaljai város önkormányzata szavazta meg az októberi testületi ülésén a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltóság részére. Az eszközök a tűzoltást és a műszaki mentést, valamint az elhelyezési körülmények javítását szolgálják a jövőben – mondta el lapunk munkatársának Tankóné Antal Erika tű. százados, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A tűzoltók munkáját segítő, újonnan vásárolt eszközöket szerdán ünnepélyes keretek között adta át Hiesz György polgármester dr. Zólyomi Géza tű. ezredesnek a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének, Vilmányi Sándor tű. őrnagy, gyöngyösi tűzoltóparancsnoknak és Czinege Lászlóné tű. ezredes, gazdasági igazgatóhelyettesnek. Az esemény előtt évértékelő állománygyűlést tartottak, ahol az idei év feladatairól is szó esett. Az eszközök a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség mindennapos munkáját segítik.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Hiesz György és Vilmányi Sándor az új eszközökkel Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!