Sport

2017.02.23. 21:17

Lelátó épül 380 millióból

A klub elnöke méltatlannak találja a csapat jelenlegi pozícióját.

B. Cs.

Két ütemben, összesen 380 millió forintból, 1200 férőhelyes lelátóval bővül idén az FC Hatvan Népkerti Sporttelepe.

– A tavalyi „nagy dobást” a 218 millió forintból épült két új nagyméretű pálya jelentette az FC Hatvan Népkerti Sporttelepe. Idén mire készülnek?

– A felnőtt csapat, az utánpótlás és a regionális központként működő női futball fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektetünk az infrastruktúra megújítására is – válaszolta Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke. – A 2011-ben megálmodott beruházások felét valósítottuk meg eddig, de ebben az évben újabb nagy lépés vár ránk: 380 millió forintból két ütemben megépülő, összesen 1200 fős lelátó megépítése vár ránk, amelyből kétszáz férőhely VIP-szintként funkcionál majd. Ennek hetven százalékát TAO-ból, harminc százalékát egyéb támogatásból szeretnénk megvalósítani. A TAO-s részt legkésőbb májusig össze kell gyűjtenünk, de támogatóinkban megvan a szándék a még hiányzó összeg biztosítására. Az önrész előteremtése is nagy feladat, amelyet az önkormányzat segítségével egyéb forrásokból szeretnénk megoldani.

– A kemény tél apropóján is, de a tavaszi idény meccseit még alighanem a régi lelátóról szemlélhetik a nézők...

– A pénzügyi források rendelkezésére állásának függvényében szeretnénk, ha idén elindulhatna, és a várhatóan négy-öt hónapos kivitelezési időszak után, remélhetőleg még 2017-ben befejeződne a munka. Lelkes szurkolóink így sokkal jobb körülmények között drukkolhatnak majd. Még ebben az esztendőben a parkoló-, és közlekedő útvonalak egy részét szeretnénk kialakítani, amely nagyságrendekkel javítana a jelenlegi, áldatlan állapotokon, főleg a tavaszi és őszi időszakban.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Aligha szorul magyarázatra, hogy a beton ülőalkalmatosság fölött eljárt az idő...Fotó: Albert Péter
[/caption]

– Az NB III-as felnőttcsapatot illetően milyen várakozásokkal tekint a szezon elé. A jelenlegi 16. pozíció kiesőnek számít...

– Csapatunk várakozáson aluli szereplése több okra vezethető vissza. A keret átalakulásán kívül a legnagyobb problémát a keretet tizedelő sérülések és betegségek okozzák. Ez a télen sem változott. Az újonnan igazolt játékosok közül is akad, akinek sérülés miatt még várat magára a bemutatkozása. A salgótarjáni 1–0-s vereség után újra felhívtam a figyelmet, hogy százszázalékos alázattal, odaadással és koncentrációval kell készülni, beleértve a vezetőket, a szakmai stábot és játékosokat is. Méltatlannak találom a jelenlegi pozíciót, s töretlenül bízom abban, hogy rövid időn belül a klubhoz méltó helyet foglalunk el a tabellán. Ahogy eddig, továbbra is biztosítjuk az eredményes szerepléshez szükséges hátteret, feltételeket.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Ofella Zoltán. A háttér biztosított.Fotó: Albert Péter
[/caption]

– Eközben a regionális központként működő nő szakosztály működése példaértékűnek nevezhető. Velük szemben mit fogalmaztak meg 2017-es elvárásként?

– Az egyik legfontosabb feladatot a regionális központ továbbfejlesztése, a női Bozsik-alközpont szakmai munkájának finomítása, illetve a kiemelt női csapataink (U15, U18) megerősítése jelenti. Persze a fiú utánpótlás-szakágban is akadnak teendőnk, korosztályos gárdáinkat fel akarjuk készíteni arra, hogy jövőre már a feljutásért léphessenek pályára. A fiú utánpótlás-szakágban is akadnak teendőink. A Honvéd Regionális Utánpótlás Képző Központ tagjai lettünk, és megkettőzött energiával fejlesztjük tovább a Bozsik-programos korosztályainkat. Célunk minél több olyan tehetséges játékos kinevelése, akik megfelelnek a magyar akadémia követelmény szintjének. Nagypályás csapatainknál pedig el kell jutnunk arra a szintre, hogy minden évben egy-két játékos a felnőtt csapatba beépíthetővé váljon, és a környék legtehetségesebb utánpótlás játékosai az FC Hatvan korosztályos keretébe kerüljenek. Első lépésként pedig a cél az, hogy a 2017/2018-as bajnoki szezonban minden korosztályunk a feljutásért küzdjön a labdarúgó pályákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!