Közélet

2017.02.24. 16:59

Kevesebb a beteg, de még mindig járvány van

Szűkebb hazánk kivételével valamennyi területen csökkent az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók száma.

HEOL

Hevesben továbbra is járvány van. A megyei praxisokból származó adatok szerint az elmúlt héten 1935 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez öt százalékkal kevesebb az előző hetihez képest.

Magas volt az influenza aktivitás a megyében az elmúlt napokban. Szűkebb hazánkban mindhárom járási hivatali népegészségügyi osztályához jelentettek megbetegedéseket, a legtöbbet az egri illetékességi területéről jelezték – tájékoztatott a Heves Megyei Kormányhivatal. A 100 ezer lakosra jutó orvoshoz forduló betegek száma továbbra is meghaladta a járvány-küszöb értéket. Közölték: a 7. héten orvoshoz forduló betegek 77,5 százaléka volt 14 éven felüli. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról ugyanakkor nem érkezett jelentés.

Az elmúlt héten a Heves megyei háziorvosok 11 betegtől küldtek mintát virológiai vizsgálatra az Országos Epidemiológia Központ Légúti Vírus Osztályára. Három mintából influenza A (H3N2), egyből Influenza A (H1 pdm 09), kettőből RS vírust mutattak ki, míg öt minta negatív lett.

Az influenzajárvány miatt a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben, az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben, a Mátrai Gyógyintézetben és a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban is teljes látogatási tilalmat rendeltek el.

A kormányhivatal egyúttal azt is közölte: a szezonális influenza elleni védekezés jelenleg ismert leghatékonyabb eszköze a védőoltás. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az általános higiénés szabályok betartásával csökkenthető a fertőződés veszélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!