Közélet

2017.02.26. 10:00

A diákszínház múltja az Andrássyban

Ternyák Csaba: A színháznak fontos szerepe van a nevelésben

G. R.

– A színház sok mindenre megtanít bennünket, alakít, szebbé és jobbá tesz, a színjátszás komolyabb annál, mintsem, hogy játéknak tekintsük – mondta dr. Ternyák Csaba egri érsek az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium kiállítás-megnyitóján. Az egyházi középiskola ünnepségére azért hívták meg az egyházmegye főpásztorát, mert ő vállalta Az iskolai diákszínjátszás a XVII-XVIII. században Magyarországon című vándorkiállítás fővédnökségét. A tárlat pénteken nyílt meg az iskolában.



Az eseményen Rozmán Éva igazgató arra mutatott rá, hogy az egyházi iskolákban különösen fontos nevelési eszköznek tekintik a drámapedagógiát, ezért is örülnek annak, hogy az először az Egri Főegyházmegyei Könyvtárban bemutatott anyag most náluk látható. Az igazgató szavai szerint a színjátszó gyerekek bátorságot, kiállást tanulnak a színpadon, s ennek személyiségfejlődésükben fontos szerepe van.
A 2014. májusában a főegyházmegyei könyvtár barokk termében először bemutatott teljes anyag egy részét dr. Pintér Márta Zsuzsanna irodalomtörténész ajánlotta az andrássys diákok figyelmébe.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Dr. Ternyák Csaba érsek az Andrássy diákjainak színi előadásán is tapsolhatott Fotó: Huszár Márk
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!