Közélet

2017.03.02. 15:45

Mizantróp: egymás háta mögött bármit lehet

Moliére Mizantrópját játssza a Kassai Thália Színház március 5-én este hét órától Egerben, a Gárdonyi Géza Színházban.

HEOL

Az előadás Czajlik József rendezésében olyan aktuális és izgalmas témákat boncol, mint a szólásszabadság, a másik személyes autonómiája, az ízlés képlékenysége, az igazmondás határai, a társas élet buktatói, a megállapíthatatlan átmenet empátia és elvtelenség, tolerancia és gyávaság között. Azt mutatja meg, amit a legnehezebb tetten érni, hogy erodálódik, esik szét egy közösség, miképpen mállik szét egy társaság, melyet valamilyen érdek, vagy egy közös hazugság, esetleg csak egy statisztikai tény tart össze.

Alceste mindig mindenkivel összevész, semmivel nem ért egyet, állandóan különvéleménye van, mégis kitartó tagja egy baráti, vagy „baráti” társaságnak. Szerinte igazat kell mondani, mindenkinek a szemébe kell vágni, hogy mit gondolunk róla. Alapszabály, egymás háta mögött bármit lehet, csak a másik meg ne tudja, titokban ki mit terjeszt, mivel vádolja és sározza be a másikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!