Kultúra

2017.03.08. 17:54

Áprilistól Egerben a "Négyszögletű kerek erdő"

Lázár Ervin klasszikus meséje nemsokára látható az Egri Pinceszínházban.

G. R.

Lázár Ervin Kossuth-díjas író 1985-ben megjelent gyermekregényét viszi színpadra az idén többek között az Egri Pinceszínház. Az Érsekkerti Nyári Játékokra szánt gyerekdarab első olvasópróbáját hétfőn tartották a Forrás- Gyermek- és Ifjúsági Házban.
A színházat vezető Tatár Gabi elmondta: a darab a nyári játékok mellett több iskolában és óvodában is látható lesz majd, hiszen 48 ilyen intézménnyel van kapcsolatuk. Az egri Dömdödömöt, Vacskamatit, Mikkamakkát ezúttal Pálfi Zoltán instruálja majd. Vacskamatit Klepács Andrea, Mikkamakkát Koncsos Emese, Brukner Szigfridet Fehér István, Ló Szerafint Dér Gabriella, Aromót Soós Diána, Szörnyeteg Lajost Szívós Győző, Nagy Zoárdot Kovács Dániel, Dömdödömöt pedig Baráth Ármin alakítja majd.



A zenés darabhoz a muzsikát Kovács Adián, a dalszövegeket Szőke Andrea írta, a koreográfiákat Kelemen Dorottya készíti, a zenei rendező Csüllög Judit lesz. Lázár Ervin meséjét Szabó Máté dolgozta át színpadra. A „Négyszögletű kerek erdő”-ben először várhatóan áprilisban veszhetünk el. Akkor lesz a bemutató.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Olvasópróba. Bemutató áprilisban Fotó: Gál Gábor
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!