Közélet

2017.03.09. 12:36

Összecserélt címek tárlata

Összecserélt címek néven nyílt meg kedden Gál Krisztián grafikusművész kiállítás a Vitkovics Alkotóház és Művésztelepen.

M. A.

Az egri alkotó – aki a Magyar Plakát Társaság tagja – tavaly a III. Egri Tematikus Tárlat győztese lett. Gál Krisztián állítja, neki a plakát olyan, mint a haiku, csodás és tömör. Ha jó, rögtön megérint, ha még jobb, több is van benne egyetlen pillantásnál.

– Amikor önálló kiállítást rendezek, a munkáimat egy adott tematikára építem fel – mesélte Gál Krisztián. – A fővárosban több lehetőségem van a bemutatkozásra, ezért a munkásságomat is jobban részletekre tudom bontani. Egerbe gyűjteményesebb kiállítást hoztam, több sorozat anyagait is be szerettem volna mutatni. A grafikán túl plakáttervezéssel is foglalkozom, de érdekel a műfajok közötti átjárás. Nem szeretem őket élesen elválasztani, a tervezőgrafikai irányzatok oda-vissza inspirálnak.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Simon József borász (balra) és Gál Krisztián Fotó: Huszár Márk
[/caption]

A tárlatot – amelyen egyébként a kiállító testvérének, Gál Kristóf zeneszerzőnek a hanginstallációját is meghallgathatják az érdeklők – április 6-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!