Közélet

2017.03.10. 16:05

Andrási Lőrinc Tisza-tavi képeiből nyílt kiállítás

Fotóival a térség természeti adottságaira szeretné felhívni a figyelmet.

SZ. E.

A tiszafüredi Andrási Lőrinc munkájából adódóan járta hosszú ideig a természetet, előbb puskával, vadászfeladattal, majd ráébredt, ha fényképezőgéppel barangolja be a környéket, többet, s szebbet lát. A Tisza-tó vidékén készült fotóit most Kiskörén állították ki a Vásárhelyi Pál Egyesület meghívására, először az általános iskolában, majd a helyi művelődési házban. Andrási Lőrinc vallja: élménnyé és a javunkra válik, ha csak egy pillanatra is, de tudunk a körülöttünk lévő természettel féltőn azonosulni, s képeivel a Tisza-tó térségének megfogóan gyönyörű adottságaira szeretné felhívni a figyelmet.



A „Vásárhelyisek” munkaéve – mint arról lapunk beszámolt – idén a ciánszennyezésre való emlékezéssel indult, hamarosan meglátogatják az iskola névadójának egyenes ági leszármazottját, és 9. alkalommal szervezik meg a természetismereti versenyüket márciusban – tudtuk meg Kovács Mártontól, az egyesület elnökétől, aki azt is hozzátette: készülnek már az iskola 30. diáknapjára és a suliújság fennállásának huszadik évfordulójára is.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Először a kiskörei iskolások látták a képeket Fotó: Korsós Viktor
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!