Közélet

2017.03.13. 14:35

Együtt ünnepeltek az ovisok

Március 15-re készültek az ovisok a Dobó téren.

M. Z.

Fotó: Daniel Beran

Öt felsővárosi óvoda, a Benedek Elek Óvoda, a Joó János Tagóvoda, a Bervavölgyi Tagóvoda, a Gyermeklánc Tagóvoda és az OVI-VÁR Tagóvoda gyermekeinak tartottak interakítv programokat a Dobó téren a március 15. alkalmából.

Nagyné Cseh Erzsébettől, a Joó János Tagóvoda vezetőjétől, a program szervezőjétől megtudtuk: trombitaszóval indult a nap, majd az ovisok a Dobó térre mentek, ahol különféle állomások várták őket.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Március 15-re készültek az ovisok Fotó: Berán Dániel
[/caption]

A kicsik lovas huszárokkal, korabeli fegyverekkel ismerkedhettek meg, a Vitézlő Oskolások a helyszínen ágyúlövést adtak le, a gyerekek papírból nemzeti színű huszárokat készítettek, melyeket aztán a Petőfi téren helyeztek el. Készítettek lovacskákat is, hogy kicsi huszárként is kipróbálhassák magukat a téren.

- Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megismerkedjenek a hagyományainkkal és együtt készüljünk fel az ünnepre - tette hozzá az óvodavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!