Közélet

2017.03.18. 11:06

Középpontban a tipográfia

Tipózóna címmel nyílt kiállítás a Templom Galériában az egri Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet, valamint a Média és Design Tanszék tanárainak és hallgatóinak munkáiból.

M. A.

A tárlatot – amelynek kurátora Ipacs Géza grafikus volt – dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora nyitotta meg.

Csontó Lajos tanszékvezető elmondása szerint a kiállítás célja a tipográfiát fő kifejezőeszközként használó vizuális művek bemutatása. Kiemelte: a tipográfia az elmúlt években újra a vizuális kultúra egyik megkerülhetetlen, fejlődő alkotóelemévé vált. A korábbi háttér-, kiszolgálószerepéből előtérbe került, felvállalva a többi képi tartalomhoz jól kapcsolható univerzális, központi jelenlétét.

A tanszékvezető úgy fogalmazott, a kiállításon látható munkák egyrészt a tanszéken futó konkrét feladatok egyéni megoldásai, másrészt autonóm problémafelvetések, önkifejezési kísérletek eredményei, amelyekkel az alkotók remélhetőleg hasznos és értékes részeseivé válnak ennek a világméretű kísérletnek. Az Egri Tavaszi Fesztivál keretében nyílt kiállítás április 30-áig látogatható.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Izgalmas kísérletek a Templom Galériában
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!