Közélet

2017.03.23. 12:21

Jobbik: vissza kell vonni a javaslatot

Demonstrációt tartott szerdán a Jobbik a Grassalkovich-kastély előtt azzal a céllal, hogy megakadályozzák az objektum átadását a Vadászkamarának.

T. O.


Mint megírtuk, nemrég a Fidesz és az MSZP közösen kívánt törvényjavaslatot benyújtani az országgyűlésnek azzal a céllal, hogy a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum feladatai ellátásának elősegítése céljából az állami tulajdonú ingatlan ingyenesen az Országos Magyar Vadászkamara tulajdonába kerüljön. Röviddel később a szocialisták visszaléptek, mondván, ami szakmailag indokolt volt, az politikailag tarthatatlanná vált. Ezt követően a kormánypártok nem nyújtották be az előterjesztést.


A hatvani városvezetés – állami tulajdonról lévén szó – kívülállóként szemléli a történéseket, ám reményüknek adtak hangot, hogy a települést nem érintené hátrányosan az esetleges döntés.

Sneider Tamás, a Jobbik és az országgyűlés alelnöke elmondta: bár az MSZP kihátrált az ezt lehetővé tevő törvénymódosítás benyújtása elől, s végül a parlament sem tűzte napirendre a témát, ám szerinte – mivel a Fidesz nem vonta vissza a javaslatot – azt bármikor újra „elővehetik”. A Jobbik ezért felszólítja a kormánypártokat, hogy vonják vissza az előterjesztést. Sneider egyben kétségének adott hangot arra vonatkozóan is, hogy az épületben működő vadászati múzeum átadása célszerű lenne, mivel szerinte a bevételeken felüli évi 250 millió forintos működtetési költség jelentősen megterhelné a kamarát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!