2017.03.23. 19:44
Művelt séf költeménye a Nyúl a csillagokból
"Figyelj, olvasgattam az Egri Csillagokat, és találtam benne egy receptet." Egy falat szépirodalom következik.
És ehhez a leíráshoz adta hozzá a saját fantáziáját, ötvözte a modern konyhai eljárásokkal, ráadásul a Hotel tematikájának megfelelően jól ismeri az Észak Afrikai fűszerezési szokásokat is. Így született meg kérem a Nyúl a csillagokból fogás. És erről már nem csak az Egri Csillagokban olvashatunk, de az egerszalóki Shiraz Hotelben falatozhatunk is akár, egy spontán szerda este.
A kicsontozott nyúlcombot finoman besózzák, borsozzák, és csomborral megszórják, összekötözik, és serpenyőben pirítják meg, hadd eressze ki a zamatos leveit. Ebben a szaftban répát zellert és fejeskáposztát karamellizálnak, és Egri Csillaggal öntik fel. Ebben az ünnepi pillanatban visszaadják újra beadják a pihentetett nyúlhúst, és fedő alatt türelmesen hagyják omlósra párolódni. Amíg mesésen összeérnek az ízek, készül ám a köret is!
Búzadarából sűrű kását főznek, ordasajtot kevernek hozzá, és henger formában szépen kihűtik. Ezt követően korongokra szeletelik, és oda vele a forró vaslapra, hadd piruljon meg. Közben az omlósra párolódott nyúlcombot tányérra teszik, a hátramaradt szaftot tejföllel krémesítik és kovászolt kenyérrel sűrítik be. Szűrőn átpasszírozva lesz belőle vadas ízvilágot idéző mártás.
Aki ellátogat a Mesés Shiraz Hotelbe, és irodalmi élményekkel kényeztetné magát, az bátran kérje ki, ezt a megannyi értéket hordozó tálat. Az ízvilágot azt gondolom már Ön is el tudja képzelni , viszont a nyúlcomb omlósságát, a mártás krémességét, a káposzta fogak alatti roppanását, és a noszvaji sonka chips ropogósságát csak személyesen lehet megtapasztalni.
A feladat mostantól az Öné, hogy megkóstolja ezt a fogást, és szavazzon róla ITT, hogy Ön szerint, ez-e a legegribb főétel a 2017. évi GasztroTavasz során!