Sport

2017.03.23. 19:53

FSC–Besenyő '97 újratöltve

Füzesabonyban nagy becsben tartják az NB II-es feljutást érő bronzot.

B. Cs.

Június 10-én, szombaton 17 órától Füzesabony–Besenyőtelek mérkőzés helyszíne lesz az FSC sporttelepe. A két csapatot azonban nem a jelenkor képviselői alkotják, hanem az 1996/97-ben az NB III. Mátra-csoportjában szerepelt együttesek játékosai.
A füzesabonyiak húsz évvel ezelőtt harmadik helyen zártak az NB III-ban, amely NB II-es indulási jogot jelentett. Noha akkor bronz járt Varga Zoltán tanítványainak az akkori gárda mégis az FSC „Aranycsapatának" számított.



És számít ma is. A kerek évforduló apropóján Bocsi Zoltánnak, a füzesabonyiak szakosztályvezetőjének, a nagy generáció jeles képviselőjének kezdeményezésére idén nyáron újraátsszák az 1997-es derbit. Igaz ugyan, hogy a szezon 30., egyben utolsó fordulójára Besenyőtelken került sor, ám a vendéglátók ezúttal az abonyiak lesznek, akik nyilván szívesen emlékeznek vissza az 1500 néző (!) előtt aratott 3–0-s idegenbeli győzelemre, és persze az egész bajnoki évre.
Most lesz alkalommal a nosztalgizására.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Az őszi füzesabonyi mérkőzésen 1200 néző előtt 1–0-ra győztek Sima Tiborék (8) Archív fotó: Majoros Tamás
[/caption]

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Az FSC Besenyőtelken győztes bronzérmes gárdája Archív fotó: Majoros Tamás
[/caption]

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Az 1997. június 21-i mérkőzés jegyzőkönyve.
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!