Közélet

2017.03.28. 17:39

Maga épített hadikerékpárt

Postásbicikliből készítette el a német hadsereg háborús kétkerékűinek mását.

Sz. S.

Egyre nagyobb azoknak a tábora, akik katonai relikviák restaurálásával, gyűjtésével foglalkoznak. Nem ritka, hogy harckocsit, légvédelmi ütegeket vagy rakétát kínálnak eladásra a hirdetésekben. Természetesen ezek már mind hatástalanított eszközök. Aki pedig nem teheti meg, hogy erre költhessen, saját maga készít hasonmást, mint Gyulai Gábor kisvállalkozó. A katonai hagyományok és a hadtörténelem iránt érdeklődő fiatalember régi vágya valósult meg nemrég. A II. világháborúban a német hadsereg kerékpáros zászlóaljaiban használt kétkerekűt szeretett volna, de számára elérhetetlen volt.



Gondolt egyet, és megcsinálta házilag a hasonmást szabadidejében, mintegy két hónap alatt. Az alapot a postások kerékpárja adta, mely közel állt az eredetihez. A szürkés hadifestésű „drótszamáron” helyet kapott a lőszeres doboz, a gázálarctartó. A mai közlekedési előírásoknak megfelelően szerszámozta fel kedvencét, hiszen ezzel jár naponta a munkahelyére. Mióta megjelent a hatvani utakon, sokan megcsodálják, fotózzák a különös kerékpárt és persze, a gazdáját.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Népszerű lett Gyulai Gábor és kedvence Fotó: H. Szabó Sándor
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!