Sport

2017.04.07. 20:10

Eger SBS: emelt fővel Szegedről

Hat perccel a mérkőzés vége előtt csak néggyel vezetett a Szeged, végül kilenc góllal nyert a vendég Eger SBS Eszterházy ellen a férfi kézilabda NB I 22. fordulójának mérkőzésén. A friss Ligakupa-döntős egriek emelt fővel távozhattak a Tisza-parti városból.

S. K.

Állva hagyta a Szeged az egrieket, a 9. percben már 6–1-re vezettek a Tisza-partiak, a vendégek Vjacseszlav Szadovij révén a 8. percben szerezték első találatukat. A folytatásban ugyan faragtak hátrányukból a megyeszékhelyiek, de a hazaiak magabiztosságát nem sikerült megtörni. A 43. percben már a kétszámjegyű különbségéért is támadhatott a Pick, a sikertelen akciót követően azonban a vendégek kaptak el jobb szériát, s az 53. percre négy gólra (24–20) zárkóztak Dobó Zsolték. A végjáték ismét a szegediek elképzelése szerint alakult.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Igor Radojevcséket féken tartották Szegeden Fotó: Huszár Márk
[/caption]

A férfi NB I 22. fordulójának mérkőzésén:
Mol-Pick Szeged–Eger SBS Eszterházy 29–20 (15–9)
Szeged, újszegedi sportcsarnok. V.: Altmár K., Horváth M.
Szeged: Kastelic 1 – Sostaric 1, Balogh Zs. 3, Skube 1, Zubai, Bodó R. 4, Bóka 5. Csere: Sierra (kapus), Blazevic, Thiagus Petrus 4, Obranovic 3, Gaber 6, Gorbok, Fekete B., Pedro 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Eger: Repóth – Lezák, Radojevics 2, Kiss G., Petro 2, Szadovij 4, Antl 2 (2). Csere: Mátrai (kapus), Aflitulin 4 (1), Dobó Zs. 3, Takács, Füzi 1, Bajorhegyi, Vancsics 1. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–0, 12. p.: 7–5, 18. p.: 11–6, 24. p.: 13–8, 36. p.: 19–11, 42. p.: 21–13, 48. p.: 22–16, 54. p.:  24–20.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteres: 1/–, ill. 4/4.

Mester(i) mondatok

Juan Carlos Pastor: - Második meccsünk volt a héten, ezért pihentettünk néhány játékost. Azok kaptak ma több lehetőséget, akik jól dolgoznak az edzéseken. Az volt a lényeg, hogy mindenki pályára lépjen.

Tóth Edmond: - Gratulálok a Szegednek a mai meccshez és az eddigi sikereihez is. Nekünk is mérkőzésünk volt tegnap, a Szegednek szerdán. Korrekt, sportszerű találkozó volt, a lényeg a sérülésmentes, jó játékon volt. Igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni. Feljebb jöttünk a második félidőben, de a végeredmény a reálisabb.

Tóth Edmond: - Gratulálok a Szegednek a mai meccshez és az eddigi sikereihez is. Nekünk is mérkőzésünk volt tegnap, a Szegednek szerdán. Korrekt, sportszerű találkozó volt, a lényeg a sérülésmentes, jó játékon volt. Igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni. Feljebb jöttünk a második félidőben, de a végeredmény a reálisabb. Igor Radojevcséket féken tartották Szegeden Fotó: Huszár Márk -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!