Kultúra

2017.04.11. 15:54

Festményre álmodott valóság

ÖnValó címmel nyílt kiállítás az egri Gárdonyi Géza Színházban az erdélyi származású Dósa Csilla festőművész legújabb alkotásaiból.

B. K.

A tárlaton – ahol a művésznő barátai, tisztelői szép számban jelentek meg – Blaskó Balázs, az intézmény igazgatója méltatta a legfrissebb munkákat és az alkotói sokszínűséget. Csilla számára a festés lehetőség arra, hogy megmutassa a formán túli lényeget, a megálmodott vágyakat, titkokat. A székelyudvarhelyi képzőművészeti gimnáziumban szobrászként kezdte elsajátítani a szakmát, majd érettségi után rajzot tanított, és 2000-ben jelentkezett a Babes-Bolyai főiskolára, melyent rajz szakot végzett el.



Az elmúlt években számos kiállítása volt Parajdon, s részt vett a Zamárdiban, Tokajban, Szovátán megrendezett művészeti táborokban is. Munkásságára leginkább az útkeresés jellemző. Az egriek már találkozhattak alkotásaival, hiszen 2008-ban a Bródy Sándor könyvtárban rendeztek Csillámporfogó címmel műveiből kiállítást. A színházban a gyermekdarabok díszleteinek megálmodása is az ő nevéhez fűződik javarészt. A tárlat május 8-ig látogatható.
 
[caption id="" align="alignleft" width="650"] Dósa Csilla most az egri színházban állított ki Fotó: Gál Gábor
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!