Közélet

2017.04.11. 18:20

Gyurcsány: nem lesz jó vége a CEU-ügynek

A főváros egy része már forrong egy olyan konfliktus miatt, amiben nincs sok ésszerűség – mondta az egri lakossági fórum kezdetén Gyurcsány Ferenc.

P. A.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a felsőoktatási törvény módosításáról szólva úgy fogalmazott: az ügy túlmutat egy egyetem, a CEU dolgán.
– A hatalom nem regulázhatja meg az oktatást, s látható: ennek nem lesz jó vége. Ma már világos, ez az első olyan konfliktusa a kormánynak, amely a jobboldal egy részét is felháborítja, s amely nyomán lényegesen rosszabb lett a Fidesz támogatottsága, mint azt a mérések mutatják. Azt gondolnák, hogy ez engem boldoggá tesz, ám mégsem örülök, mert eközben a világ Magyarország ellen fordul – emelte ki a volt miniszterelnök, hozzátéve: a DK már elkészített egy programot, mert tudni kell, „merre tovább”. Mint hangsúlyozta, ennek fontos eleme a béremelés kérdése.



– Meg kell fizetni az embereket, a minimálbér nem lehet kevesebb, mint a létminimum, s gondolni kell a nyugdíjasokra is. A jelenlegi helyzet nem engedi meg, hogy 13. havi nyugdíjat ígérjünk, felelősebb vállalás az, hogy azokban az években, amikor jól teljesít a gazdaság, nyugdíjprémiummal ismerjük el azok munkáját, akik 30-40 évet ledolgoztak az életükből – mondta.
 
[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!