Kultúra

2017.04.13. 08:35

Húsvéti programajánló

Egész hétvégén ünnepi rendezvények megyeszerte!

heol


CSÜTÖRTÖK

EGERBEN ma a Bartakovics Béla Közösségi Házban 16 órától dr. Bagi István költő, műfordító tart előadást Jeles napok: A magyar költészet napja címmel.
EGERBEN az Egri Zöld Kör előadásának részeként 17.30-tól Csipkés Roland tart előadást Az idegenek köztünk vannak - Jövevények vizeinkben címmel a Líceum földszinti 113-as könyvtárában.
 

 
PÉNTEK

EGERBEN az AGRIArt Club House-ban 16 órától Tavaszköszöntő fesztiválra várják az érdeklődőket bemutatókkal, kiállítással és zenei élménnyel.

SZOMBAT

EGERSZALÓKON a szombati napon a Faluházban feleleveníthetik a húsvéti szokásokat: a locsolást, tojásfestést, megismerhetik a tojásírás és népi kismesterségek fortélyait. Néptánc, népzene, kisállat simogató, népi játékok és várnak a látogatókra.
EGERSZALÓKON a barlanglakásoknál szombaton, vasárnap és hétfőn készülnek tojásvadászattal, tojáspingálással, s egyéb izgalmas programokkal, fellépőkkel.
FELDEBRŐN az Éva Udvarházban szombaton és vasárnap húsvéti ételeket kóstolhatnak.
NOSZVAJON a De la Motte kastélyban 10 órától este 6-ig lesznek a húsvétot idéző programok: tojásos ügyességi versenyek, családi játékok, hagyományőrző programok.

VASÁRNAP

EGERBEN a Vitkovics Alkotóházban és Művésztelepen 11 órától Gubás Gabi ad koncertet, s egy igazi családi húsvéti forgatagra várják a vendégeket.
SZOMOLYÁN a rendezvénytéren a Cseresznyevirágzást ünneplik sporttal, tánccal és zenével.

HÉTFŐ

SIROKBAN a Siroki Várban húsvét hétfőn, április 10-én délelőtt 10 órától este 6 óráig várják azokat a családokat, akik szeretnék az ünnepet gyönyörű környezetben, számos szórakoztató program keretében eltölteni Kézműves foglalkozásokon és tojásfestés is tarkítja a programot.
FELSŐTÁRKÁNYBAN a Tájházban is húsvétoznak délután: locsolkodás, tojásvadászat, ügyességi játékok és zenés mulatság is színesíti a rendezvényt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!