Közélet

2017.04.14. 16:20

Döntöttek, elindulhat a szerződéskötés

Fontos ügyben ülésezett szerdán a megyei közgyűlés – ugyan csak egy napirendi pontot tárgyaltak, mégsem sikerült rövid időn belül döntést hozniuk a képviselőknek.

SZ. E.

A téma a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) volt, pontosabban az, hogy az irányító hatóság a benyújtott kérelmek közül, melyiket ítélte támogatásra érdemesnek. Mivel a képviselők a részletes anyagot ezzel kapcsolatban csak a közgyűlés előtt kapták meg, ezért Dudás Róbert (Jobbik) azt javasolta: halasszák el az ülést, mivel ilyen rövid idő alatt nem lehet felelősségteljes döntést hozni.

Erre Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke azt tanácsolta, tartsanak inkább szünetet, amíg mindenki el tudja olvasni a kiadott anyagot. Az egyórás zárt ülés után minden képviselő úgy vélte, hasznos konzultációt folytattak. A TOP-ról aztán konstrukciószinten szavaztak, s mind a 11 pontot elfogadták: ezek között voltak ipari parkok és egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére, zöldváros kialakítására, önkormányzati épületek energetikai fejlesztésére vagy éppen helyi foglalkoztatási együttműködésekre benyújtott pályázatok.

Megtudtuk: a 11 konstrukcióban 130 támogatási kérelemről döntöttek, és az irányító hatóság javaslatára 83 pályázat támogatását hagyták jóvá 12 milliárd forint értékben.

– Az, hogy a javaslatot a megyei közgyűlés jóváhagyta, azt jelenti: végre elindulhatnak a támogatási szerződéskötések a nyertes pályázókkal – tájékoztatott Szabó Róbert, aki hozzátette: nagyon örül annak, hogy a megyei önkormányzat minden képviselője egyetértett a döntésekkel.

– Felülemelkedtünk a politikán a megye érdekében, és így támogatáshoz juthat sok-sok település – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!