Kék hírek, bulvár

2017.04.15. 09:39

Megelőzhető az áldozattá válás

Nagyobb ünnepek, így karácsony, húsvét előtt rendszeresen ellátogatnak a családsegítő felnémeti gondozási központjába az Agria Polgárőr Egyesület tagjai, hogy felhívják az idős emberek figyelmét az ilyenkor rájuk váró veszélyekre.

Sz. I.

Fotó:

A leggyakoribb, hogy a csúcsidőkben zsúfolt buszokon, vagy vásárlás közben meglopják őket. De bármikor célba vehetik őket a telefonos csalók, akik különböző trükkökkel próbálják megszerezni az értékeiket.

[caption id="" align="alignleft" width="1400"] Az idősek kérdezhették is a szakembereketFotó: Szilvás István
[/caption]

Ezúttal is ezekről adott tájékoztatást Gerczuj Zoltán, a polgárőr-egyesület elnöke, aki Takács Attilával, az Egri Rendőrkapitányság kormánytisztviselőjével együtt – vetített képes előadáson – mutatta be: miként előzhetik meg, hogy a bűnözők áldozatává váljanak. Szó esett egyebek között a becsengető, s magukat a különböző szolgáltatók emberének kiadó idegenekről, a besurranókról, a pénzfelvételkor vagy a kórházi kezelés idején rájuk leselkedő veszélyekről, s arról, hogy ha mégis megtörténik a baj, azonnal forduljanak a rendőrséghez vagy a polgárőrséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!