Közélet

2017.04.15. 12:38

Kiváló vízminőség várja a horgászokat

A kedvező vízjárásnak köszönhetően a megszokottnál néhány nappal korábban fejezte be a Tisza-tó tavaszi feltöltését a tavat üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivízig). A vízminőségi paraméterek kiválóak.

SZ. E.

– A nem is oly régen még vastag jégtakaróba burkolózó tározó tavaszi feltöltését március 16-án kezdte meg a Kötivízig, ennek során – naponta három-ötmillió köbméter vízzel – első ütemben a téli 620-ról 670 centiméterre, majd a második ütemben 670 centiméterről 725+-5 centiméterre emelte a Tisza-tó vízszintjét – közölte Fejes Lőrinc, a Kötivízig kiskörei szakaszmérnöke, s hozzátette: szabályozó műtárgyakat is kinyitottak.

Az igazgatóság átöblítette a tározótó medencéit, öblözeteit, így mindenütt oxigéndús, csekély lebegőanyag-tartalmú víz várja a horgászokat és a tavaszi kirándulókat. Megtudtuk: a nyári vízszintnél a száznégy négyzetkilométer vízfelületű Tisza-tó mintegy kétszázötvenhárommillió köbméter vizet foglal magába, ami hatszorosa a Velencei-tóénak, s nyolcada a Balaton átlagos víztérfogatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!