Közélet

2017.04.15. 14:52

A megyei Jobbik aggódik a TOP projektjei miatt

Aggályosnak tartja a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) érintett pályázatok elbírálási folyamatát és az ezzel járó legalább kétéves csúszást a Jobbik.

SZ. E.

Mindezt csütörtöki sajtótájékoztatóján Szűcsné Major Ildikó, a Jobbik szóvivője, a Heves Megyei Közgyűlés tagja közölte. Mint köztudott: szerdán soron kívüli ülést tartott a megyei közgyűlés. Az irányító hatóság ugyanis március 31-én megküldte a TOP pályázataival kapcsolatos döntési javaslatait és egy, a napokban módosított kormányrendelet értelmében csak akkor hozható támogatási döntés, ha a közgyűlés a fent említett döntési javaslattal változatlan formában egyetért és erről határozatot hoz.

– Szerdán 11 konstrukcióban több mint száz pályázatról született döntés. A Jobbik üdvözli, hogy végre elindulhatnak a területfejlesztési beruházások, azonban kifogásoltuk azt a döntéshozatalt, ami elé állították a közgyűlést szerdán, ugyanis csak az ülés előtt kaptuk meg a részletek adatokat a projektekről. Kezdeményeztük az ülés elnapolását a felelősségteljes döntéshozatal érdekében, de annak is örülünk, hogy legalább kaptunk még egy órát, hogy áttanulmányozzuk a dokumentumot – mondta Szűcsné Major Ildikó, aki hozzátette: mindenképpen pozitívan értékeli viszont azt, hogy a képviselők egyhangúlag hagyták jóvá a javaslatot a megye érdekében, és politikai helyett, valóban szakmai szempontok érvényesültek.

– Az viszont probléma – és ez országos szinten is az lesz –, hogy nagyon sok beruházás egyszerre indul majd el, és attól tartunk, hogy a kivitelezésekben is csúszásokkal kell majd számolni a szakemberhiány miatt – tette hozzá a Jobbik szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!