Sport

2017.04.16. 08:29

Itt a húsvét itt a nyúl, Bendzsi 2600 ponton túl

Öröm az ürömben a Honvéd Auróra SE színeiben elért eredmény.

Bódi Csaba

<sakk> A húsvéti ünnepek előtti napokat Márkus Róbert társaságában töltötte Gledura Benjámin. A topolyai nagymesterrel napi nyolc órát készült a 17 éves egri nemzetközi nagymester, ám ebben nincs semmi meglepő, ha azt vesszük, hogy egyébként meg naponta 10-12 órát foglalkozik a sakkal.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Gledura Benjámin. Májustól 2603 Élő-pont Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Az eredmény?
Májustól immár a 2600 Élő-pontszám feletti játékosok táborát gyarapítja Bendzsi, lévén, hogy a Honvéd Auróra SE csapatának tagjaként elért pontoknak köszönhetően 2603 egység szerepel majd a neve mellett. Ez jelentette az örömöt az ürömben, ugyanis a mesterek sorát felvonultató gárda nyeretlenül, utolsó helyen zárta a honi NB I-es pontvadászatot.

 

A folytatásban előbb (április 29-től) Bundesliga-szereplés, majd a magyar válogatott tagjaként edzőtábor vár az egri versenyzőre. Utána a francia csb következik, május végén pedig Minszkben Eb-n ül asztalhoz. A nemzeti csapat tagjaként a fehérorosz fővárosban rendezendő Európa-bajnokság jelenti az első kontinentális tornáját a felnőttek között.

Címkék#egér#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!