Közélet

2017.04.18. 16:20

Több munkahelyet teremthetne a megújuló energia

Sajtótájékoztatót tartott Egerben Ungár Péter, a Lehet Más a Politika Országos Elnökségének tagja, aki a Paks II beruházásról is szólt.

Süli K.

A megújuló energiaforrások több mint kétszázezer új munkahelyet teremthetnének országszerte, a kormány mégsem ezt, hanem Paks II-t támogatja, ami mindössze háromezer új munkahelyet teremt majd - ezzel kezdte sajtótájékoztatóját Egerben Ungár Péter, a Lehet Más a Politika Országos Elnökségének tagja. A politikus elmondta, felháborítónak tartja, hogy a kormány négyezer milliárdot költ a Paks II beruházásra, amelynek nagy része orosz hitelből valósul majd meg, holott ebből a pénzből országosan ki lehetne építeni egy megújuló energiaforrás hálózatot, amely amellett, hogy sokkal több munkahelyet teremtene, gazdaságosabb is lenne.

Hozzátette, a környező országok már mind felismerték a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségeket, sorra létesülnek a napelemparkok, biomassza-, szél- és vízerőművek, hazánk pedig még mindig ott tart, hogy különadót vet ki ezekre ahelyett, hogy minél nagyobb támogatásban részesülnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!