Közélet

2017.04.18. 18:10

Botka László kormányváltásra készül jövő ilyenkor

Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöljte szerint jövő áprilisban le tudják, és le is fogják váltani a kormányt.

P. A.


– Az elmúlt napokban több tízezren jelezték: elegük van ebből a kormányból, változást akarnak – mondta Molnár Gyula, az MSZP elnöke kedden délután a megyeszékhelyen tartott utcafórumon. Hozzátette: a következő egy évben azért dolgoznak, hogy 2018 áprilisában újra egy normális, európai ország legyen hazánk. Mint fogalmazott: ehhez olyan embert kellett találniuk, aki nemcsak beszélni tud, de tenni is, így mutatta be Botka Lászlót, a párt miniszterelnök-jelöltjét.

A szegedi polgármester kiemelte: jövő ilyenkor le tudják, és le is fogják váltani a kormányt. Szavai szerint ma a baloldali szavazók száma meghaladja a kormánypárt támogatottságát, ám e többségnek valódi, kormányzóképes alternatívát kell kínálni.
– A baloldali összefogás szükséges, de nem elégséges feltétel, garancia kell arra, hogy tanultunk a korábbi hibákból és nem követjük el újra azokat – emelte ki, hozzátéve: a programjuk egyik fontos alapköve, hogy akinek egymillió forintnál nagyobb a havi fizetése, vagy 100 milliónál nagyobb a vagyona, azzal luxusadót fizettetnének.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Botka László: több tízezren jelezték elegük van a jelenlegi kormányból Fotó: Pócsik Attila
[/caption]

Címkék#egér#MSZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!