Közélet

2017.04.20. 15:04

Ritmusra köpültek a gyöngyösi egyetemisták

Vidám zeneszó mellett gyöngyösi egyetemisták köpülték a vajat csütörtök délben, szemerkélő esőben a szegedi Dugonics tér és a Tisza Lajos körút kereszteződésénél.

delmagyar.hu



Sokan kíváncsian nézték a fiatalokat, de végül senkinek nem volt elég bátorsága, hogy beálljon a sorba - számolt be a Délmagyar. Pedig egyszerűnek tűnt a köpülés: fel-le, körbe-körbe kell húzogatni a rudat egy köcsögben, de úgy, hogy ne érjen le az aljára.

– Jövő hét végén Gyomaendrődön szervezik meg a túró- és sajtfesztivált. Erre a rendezvényre szeretnénk felhívni a figyelmet. A reklám mellett a hagyományos vajkészítés módszereit is el lehet itt lesni – mondta Hegedűs Dóra, a Bicskei Mezőgazdasági Zrt. egyik sajtkészítője.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Esőben, ritmusra köpülték a vajat Fotó: Török János
[/caption]

– Azért köpüljük most itt a vajat, mert megajánlott jegyet kapunk érte cserébe – árulta el a portálnak az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus turizmus-vendéglátás szakának egyik elsőéves hallgatója, Nemeshegyi Dorina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!