Sport

2017.04.20. 21:45

Petrovics Gerda tudja, mi lehet a Fradi ellenszere

Az irányító szerint mindenkinek jól jött, hogy kicsit otthon tudtak pihenni.

Fenyves Balázs

Az FTC II gárdája elleni fellépés alkalmával kezdi el másodosztályú szezonjának hajráját az Eszterházy KFSC női csapata.

– A dobogó eléréséhez már nem lehet botlani. Mondhat
ni, hogy a vasárnapi lesz a hátralévő találkozók legnehezebbikje?


– Szerintem mindenképp, mert bár a Fradin kívül a Pénzügyőrtől is kikaptunk itthon a jövőbeli ellenfeleink közül, de úgy látom, mostani riválisunk sokkal jobb csapat – felelte az Eszterházy KFSC csapatának irányítója, Petrovics Gerda.



– Mit gondol, elegendőnek bizonyult a kéthetes szünet a szezon végéhez történő feltöltődéshez?

– Mindenkinek jól jött, hogy kicsit otthon tudtunk lenni, pár napot kikapcsolódhattunk, más közegben lehettünk. Egyre jobban érezhető ugyanis már a szezon végi állapot, a fáradság, de a cél adott, és mindent meg kell tennünk azért, hogy ez teljesüljön, vagyis a dobogós helyezés elérése.

– Legutóbb a Hajdúnánás elleni mérkőzésen a védekezés már jól működött, elől viszont eléggé megtorpant a társaság. Várható előrelépés ezen a téren?

– Érdekeset fogok mondani, de úgy gondolom, most nem is előre kell javulnunk, sokkal inkább tartani hátul a stabilitást. A ferencvárosiak fiatal játékosokból állnak, akik szeretnek előrerohanni, éppen ezért a védekezés nem úgy működik náluk, mint egy normál felnőtt együttesnél. Azt mondom, sokkal inkább a lerohanásokkal kell operálnunk, mint a felállt fal elleni támadásokkal, ez lehet a siker kulcsa.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Petrovics Gerda: - Hátul kell tartani a stabilitást Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!