Kék hírek, bulvár

2017.04.21. 09:41

Bosszúból meglopta a főnökét

Vádat emelt az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki tavaly több alkalommal betört Füzesabonyban egy húsüzembe és onnan nagyobb mennyiségű hentesárut vitt el.

HEOL

Rendszeres haszonszerzésre törekedve követett el lopásokat volt munkáltatója sérelmére egy füzesabonyi férfi, aki - vallomása szerint - így akart elégtételt venni a foglalkoztatása során korábban őt ért sérelmekért. A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt a bűncselekmény elkövetésének tényét beismerő terhelttel szemben - tájékoztatta a heol.hu-t Konkoly Thege László főügyészségi ügyész.

Közölte: a vádlott 2016 áprilisának első hétvégéjén azért kereste fel volt munkahelyét, egy Füzesabony környéki húsüzemet, hogy onnan nagyobb mennyiségű hentes árut tulajdonítson el. A férfi átmászott az üzem kerítésén, majd az ablakot betörve behatolt az ott álló épületbe, ahol a folyosóról 30 kg füstölt tokaszalonnát tulajdonított el.

Néhány nappal később, egy éjjelen ismét megjelent a vágóhídon, ahol megint betörte az épület ablakát, majd összesen 26 kg szűzpecsenyét és csont nélküli karajt vitt magával.

Harmadszor tavaly április 12-ére virradóan járt lopási szándékkal a húsüzemben, amikor - a korábbi módszerrel - 20 kg füstölt kolbászt, 10 kg szűzpecsenyét, valamint 25 kg karajt tulajdonított el.

A több évtizede a szakmájában dolgozó hentes a gyanúsítotti kihallgatása során azzal indokolta a bűncselekmény elkövetését, hogy így akart elégtételt venni volt munkáltatóján, aki a viselt dolgai miatt – a vádlott szerint - „megérdemelte, hogy betörjenek hozzá”.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze őt a sértettnek okozott közel 200.000 Ft összegű kár megtérítésére, és az ezzel kapcsolatos illeték megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!