Sport

2017.04.21. 13:20

Egri aranynégyes a váltóban

Plagányi Zsolt tanítványa tíz percen belül két számban nyert.

B. Cs.

Egri szempontból a 4x100 méteres férfi gyorsváltó bajnoki címe, és Cseh László alig tíz perc belül szerzett két egyéni aranyérme számított a debreceni ob második napjának legfontosabb eseménye közé.

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ és Európa-bajnok Cseh László gyorsan a feledés homályába borította a nyitónap kétszáz pillangós negyedik helyét: tíz percen belül megnyerte az ötven pillangót, majd a kétszáz vegyest, mindkettőt magabiztos úszással. Edzője, Plagányi Zsolt megjegyezte: előző nap sem volt baj, egyszerűen tudomásul kell venni, időigényes, hogy háromhónapos leállás után egy 31 éves testet csúcsterhelésre alkalmas állapotba hozzanak, de most újra megvan az alap, amire építkezni lehet, ráadásul Laci lelkileg is igen stabil.– Szerdán sem volt nagy gond, de azért az ember már csak úgy van vele, hogyha egyszer beugik a medencébe, akkor azt szeretné, menjen jól az úszás, és persze nyerjen is. Kétszáz pillén egyik sem jött össze, ma sokkal jobb érzés volt az egész, és azért a lelkemnek is jót tesz két ilyen győzelem, bár hangsúlyozom, egy nappal korábban sem voltam összetörve, csak nem szeretem, ha nem nyerek – rögzítette Cseh László.
 

 
A győzelem örömét a Németh Nándor, Holló Balázs, Lakatos Dávid és Cseh László alkotta 4x100 méteres gyorsváltó tagjai is átélhették. A négyes 3:21.85 perces idővel utasította maga mögé a dobgón a Győri Úszó SE és Kőbánya SC csapatát.
Holló Balázs 400 méter gyorson (3:51.28 perc) a negyedik helyen végzett, ideje öt másodperccel jobb, mint amivel a versenyre érkezett. Kiss Nikoletta ugyan ebben a számban 4:20,28-as idővel a hetedik helyen ért célba. A 4x100 méteres női gyorsváltó (Muzsnay Zsófia, Beliczai Bóra, Sós Klaudia, Burián Katalin) az ötödik helyen zárt, míg az EÚK a második versenynap végén az éremtáblázat elejéről várhatta a folytatást.
Az első nap ötből egyetlen számban sem nyerő Hosszú Katinka is egyértelműen jelezte: felesleges rángatni a vészharang kötelét, a háromszoros olimpiai bajnok a fő vadászterületének számító 200 vegyesen simán győzött, ráadásul időeredménye (2:09.36) máris az első helyre katapultálta a világranglistán.
 
[caption id="" align="alignleft" width="650"] Csúcson az egri váltó tagjai (kék felsőben) Beküldött fotó
[/caption]
 

Németh, Holló és Lakatos is aranyban

Az országos bajnokság második versenynapján az Egri Úszó Klub két egyéni aranyérmet is egy csapat-elsőséget könyvelhetett el. A dobogós megyeszékhelyiek. Férfiak, 50 méter pillangó: 1. Cseh László 23.94 másodperc. 200 méter vegyes: 1. Cseh László 1:59.43 perc. 4x100 méteres gyorsváltó: 1. Egri Úszó Klub (Németh Nándor, Holló Balázs, Lakatos Dávid, Cseh László) 3:21.85 perc. A viadal a mai napon zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!