Közélet

2017.04.23. 10:10

Gumiabroncsokat emeltek ki a tóból

A Föld Napján ismét megtisztították a Békatutaj lelkes aktivistái a nádasokat a Tisza-tónál.

SZ. E.

A kellemetlen időjárás sem szegte kedvét a Békatutaj Szabadidősport Egyesület húsz lelkes aktivistájának, ugyanis szombaton, a Föld Napján – immár hatodik alkalommal – vágtak neki a Tisza-tó poroszlói szakaszának, hogy a nehezebben megközelíthető területekről is összegyűjtsék a tó felszínén úszó szemetet. Önkéntes akciójuknak köszönhetően a Tisza ezúttal is megszabadult jó pár, elhagyott gumiabroncstól és sok-sok pet-palacktól.

– Általában nem a part és a strandok környékén keresgélünk, hanem a nádasokban, ahová nehezebb bejutni. A poroszlói bázisunkról indultunk és először a Kis-Tiszán, majd a Poroszlói-medencén keresztül eljutottunk a Fattyúszerkő-toronyhoz. Rövid pihenő után az Eger-patak felé vettük az irányt, és ott keresgéltünk – avatott be az egri Asszonyi Evelin, a szemétszedő kenutúra egyik állandó résztvevője, aki azt is elmondta: örülnek annak, hogy évről-évre kevesebb hulladékot találnak a vízpart környékén, és bíznak benne, hogy ez az egyesületük által szervezett túrának is köszönhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!