Kék hírek, bulvár

2017.04.24. 09:31

Késsel támadt a piacon haragosára a férfi

Lószerszámok eltulajdonításával gyanúsították azt a 44 éves férfit, aki a gyöngyösi piacon késsel támadt arra az árusra, akiről úgy gondolta, hogy feljelentette őt a lopás miatt.

HEOL

A Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja az elkövetőt – közölte Dr. Szalóki Zoltán főügyész.

A megtámadott személy hónapokkal a sérelmére elkövetett bűncselekményt megelőzően különböző lószerszámokat vásárolt a vádlott családtagjaitól, melyekről azonban utóbb kiderült, hogy lopásból származnak. Ezért visszaadta azokat az eredeti tulajdonosnak, akinek feljelentése nyomán akkor már folyamatban volt egy büntetőeljárás a tárgyak ellopása miatt. Ebben érintett volt a vádlott is, aki 2016. június 24-én délben, ittas állapotban Gyöngyösön, a Köztársaság téri piacon sétált, amikor meglátta a csarnok előtt árusító sértettet, akire haragudott. Az előzmények kapcsán szóváltásba keveredett vele, miközben egyre jobban indulatossá vált, olyannyira, hogy a vita hevében a zsebéből előkapott egy 9 cm pengehosszúságú kést, amivel többször a sértett feje irányába csapott.

Az árus ezeket egy ládával kivédte, azonban a férfi újból rátámadt, és egy erőteljes lentről felfelé irányuló mozdulattal próbálta meg hasba szúrni őt. A sértettnek sikerült két kézzel ráfognia a támadó csuklójára, így a szúrás nem érte el, de ebben a testhelyzetben még percekig dulakodtak.

Ekkor ért a helyszínre egy a közelben épp intézkedő rendőrnő, aki végül megakadályozta a súlyosabb bűncselekmény elkövetését, azzal, hogy a kést kicsavarta a vádlott kezéből anélkül, hogy bárki megsérült volna.

A Heves Megyei Főügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a törvényszék a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, emellett tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, kötelezze a bűnügyi költségek megfizetésére, valamint kobozza el tőle az elkövetéshez eszközül használt csontnyelű bicskát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!