Közélet

2017.04.24. 11:37

A kísérletezés mindenkié

Játszva tanulhat mindenki a toronyban.

J. H.

– A kísérletezés mindenkié elnevezésű programelemben bemutatott kísérletek igazán a kedvenceim közé tartoznak, én tartottam belőlük előadást. Ezt követően átsétáltunk a Planetáriumba, ahol folytatódtak az izgalmasabbnál izgalmasabb események. Azt szeretnénk elsősorban, hogy minél több embert, főleg gyermeket tudjunk idecsalogatni a toronyba a rendhagyó óráinkra, a planetáriumi, csillagászati műsorainkra – árulta el a Heolnak dr. Vida József, az Eszterházy Károly Egyetem professzora, akinek a neve már eggyé forrt a Varázstoronnyal.

AZ oktató elárulta, hogy szerencsére a gyermekek, az általános iskolások nagyon fogékonyak ezekre a bemutatókra, a kísérletekbe való bevonással, interaktivitással pedig még inkább motiválhatóak. Ezt a célt szolgálják a tudományos játszóházban található játékok is, amelyeknek köszönhetően észrevétlenül is tanulhatnak.

Az elmúlt hétvégi, szombati A fizika mindenkié, továbbá a Múzeumok éjszakája, Kutatók éjszakája országos programokon túl, augusztus 20-án és a karácsony előtti időszakban is rendszeresen szerveznek kiemelt rendezvényeket a Varázstoronyban.
A játszóházban múlt szombat délelőtt elfoglaltak a gyermekek minden asztalt: Bérdi Csaba és családja például Monorról látogatott Egerbe, három gyermekükkel nem hagyták ki a Varázstorony programját sem.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Kísérlet közben Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!