Sport

2017.04.25. 14:57

Érettségi, ob-mérleg, edzőmenesztés

A sportért felelős alpolgármester örül, hogy egyre többen jelentkeznek.

B. Cs.

Mintegy négyszázan tehetnek idén úszó érettségit az egri Bitskey-uszodában, ahol három napon át vizsgáznak a fiatalok. Alapkövetelményként a rajtkőtől elvégzett indulás és 300 méter, szabályos kar és lábtempóval végzett folyamatos úszás szerepel. Az eseményhez kapcsolódva tegnap Bitskey Aladár Uszodában Martonné Adler Ildikó  elmondta, hogy az országosan is egyedülálló kezdeményezést a városvezetés teljes mellszélességgel támogatja, mint ahogy az óvodások úszásoktatásával is hasonló a helyzet. A sportért felelős alpolgármester örül, hogy egyre többen jelentkeznek az érettségire, amelyhez a feltételek mindenben adottak.

Járt a gratuláció

Kovács Cs. Tamás első szavait a gratuláció jelentette. A tanácsnok az Egri Úszó Klub eredményességét dicsérete, az egylet tagjai ugyanis tizenöt érmet gyűjtöttek a debreceni  felnőtt országos bajnokságon. Az OB I/B-s EKFSC-ben pólózó képviselő a sportkoncepció részeként a sportlétesítmények fejlesztéséről is szót ejtett. 

Kovács Ottó, az Egri Úszó Klub elnöke arra tért ki, hogy az egyesület edzői a legjobb tudásuk szerint segítik azt, hogy az érettségin minden a legnagyobb rendben történjen. Ott jártunkkor szakemberként Patkó Katalin ügyelt a fiatalok megméretésére.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Kovács Ottó, Martonné Adler Ildikó és Kovács Cs. Tamás Fotó: B. Cs.
[/caption]

Sejtették, hogy jó lehet

A hat arany-, négy ezüst-, és  öt bronzérmet hozott ob-ra visszatekintve Kovács Ottó lapunk kérdésre elmondta: a felkészülés során sejteni lehetett, hogy eredményes rendezvény elé néznek. A pontversenyben elért második hely ezek ismeretében is jónak nevezhető, amire méltán lehetnek büszkék a klubnál.

Menesztik az edzőt

Az egylet első embere arra is válaszolt, hogy a kivizsgálták azt az ügyet, amelyben Kálovics Ferenc edző volt érintett. A tréner gyermekbántalmazás miatt került negatív megítélés alá, és mivel olyan határon lépett túl, ami az Egri Úszó Klubnál nem megengedett, megválnak  a szakembertől. – Június 15-ig még az egylet kötelékében végig viszi a hozzá tartozó csoportokat, ám azt követően már nem tartunk igény a munkájára – egyértelműsítette a helyzetet Kovács Ottó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!