Sport

2017.04.27. 13:54

Taraczközi és Angyal vb-ezüstérmes

Az ISF iskolai világbajnokságon 17 ország mintegy 300 sportolója vett részt.

Heol Sport

Két egri tagja is volt a válogatott versenyben ezüstérmet szerzett fiú 4x100 méteres vegyes váltónak. Taraczközi Gergő és Angyal Mátyás is a dobogó második fokára állhatott fel. A Magyar Diáksport Szövetség rendezésében Budapesten zajlott világversenyen 17 ország mintegy 300 sportolója vett részt. A magyar csapat igen jól szerepelt, az iskolai és a válogatott versenyben összesen két arany-, négy ezüst-, és egy bronzérmet szereztek az ifjú sportolók.
A tavalyi iskolai mezei futó világbajnokság után ismét nemzetközi diákversenynek adott otthont Magyarország. A Magyar Diáksport Szövetség rendezésében zajló megmérettetésen 17 ország mintegy 300 diákja vett részt. A fiatalok 6 fős iskolai és válogatott csapatokban versenyeztek egymással, amelynek során 36 egyéni és 8 váltószámban is bajnokot hirdettek.
 

 
Az érmeket többek között Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke, Martinek János, a magyar öttusa válogatott szövetségi kapitánya és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adta át.  Hazánkat tizenkét válogatott versenyző, továbbá a Móri Táncsics Mihály Gimnázium lány- és a Győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium fiúcsapata képviselte a versenyben. A magyar csapat kiváló teljesítménnyel zárta a megmérettetést. Az iskolai és a válogatott versenyek során összesen két arany-, négy ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a fiatal sportolók.

A kétnapos verseny két legeredményesebb sportolója a hódmezővásárhelyi származású Süli Ákos és a dunaújvárosi Selmeci Levente volt. Mindketten három-három érmet szereztek. A Csongrád megyei versenyző a dobogó legfelső fokára állhatott fel a fiúk 50 méteres mellúszás döntőjében, míg a 100 méteres mellúszásban és a fiúk 4x100 méteres vegyes váltójának tagjaként az ezüstérmet szerezte meg. Hasonlóan sikeres volt a Fejér megyei versenyző is. Ő aranyérmet szerzett a fiúk 200 méteres vegyes úszásában, szintén tagja volt az ezüstérmes 4x100 méteres vegyes váltónak, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel a fiúk 100 méteres pillangóúszás számában.
 
[caption id="" align="alignleft" width="649"] A 4x100 m-es vegyes váltó tagjai Beküldött fotó
[/caption]
 
A dobogós magyar helyezések:
ARANYÉRMESEK
Selmeci Levente férfi 200 m vegyes úszás válogatott verseny
Süli Ákos, férfi 50 m mellúszás válogatott verseny
EZÜSTÉRMES
Süli Ákos férfi 100 m mellúszás válogatott verseny
Varga Bence férfi 100 m pillangóúszás iskolai verseny
Női 4x100 m gyors váltó válogatott verseny (váltó tagjai: Pintye Adrienn, Szolnoki Alexandra, Pózvai Kiara, Orbán Gréta)
Férfi 4x100 m vegyes váltó válogatott verseny (váltó tagjai: Taraczközi Gergő, Süli Ákos, Selmeci Levente, Angyal Mátyás)
BRONZÉRMES
Selmeci Levente – bronzérem, 100m pillangóúszás, válogatott verseny

ISF
Az ISF az iskolai sportági világbajnokságok szervezője, világszerte 32 sportágban felügyeli a világesemények lebonyolítását, továbbá a középiskolások legrangosabb iskolai sporteseményét, a Gymnasiade-t. Az ISF küldetése: az egészséges életmód, kölcsönös elfogadás, tolerancia, önkéntesség, nemi egyenlőség, a béke és a diszkrimináció mentesség képviselete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!