Közélet

2017.04.27. 18:05

Különleges esküvő: ágyúból lőtte ki csokrát az ara

A 21 éves, Egerben felcseperedett, hagyományőrző Révész Ágnes – mostantól: Nagyné R. Ágnes – az esztergomi várban, török kori esküvőn ment feleségül a szintén hagyományőrző Nagy Lajoshoz.

V. M.

– A párom viseletben kérte meg a kezem Esztergomban. Elhatároztuk, hogy itt viseletben házasodunk össze. A helyi vár igazgatójának elárultuk a tervünket, aki engedélyezte azt is, hogy nyilvánosan, műsor keretében – akár a győri Barokk Esküvőn – mondjuk ki az igent – mondta el Ágnes, aki korábban egri hagyományőrző csapatok tagja volt, jelenleg a Tata Várának Seymenjeit erősíti. Három éve Tatabányán él, ám amikor csak teheti, szülővárosába, Egerbe látogat.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A műsorban egyházi esküvőjük volt, a valóságban polgári Fotó: Neves Ildikó
[/caption]

Mivel az egri lány török viseletben volt, amikor megismerte magyar öltözetű kedvesét, török és magyar öltözetben voltak a nemrégiben tartott ceremónián is, amelyet közönségnek szóló műsorral is színesítettek. Ágnes nem eldobta, hanem ágyúból maga lőtte ki a csokrát, s leányrablás, felvonulás is volt a különleges lakodalmon. A pár egyebek között 50 kilogramm 5 forintost kapott ajándékba.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Neves Ildikó
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!