Kultúra

2017.04.29. 15:49

Megmutatták: érdemes „Szeretni még”

Ugyan nem tettek teljesen eleget minden pályázati előírásnak, az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola nyolcadikosai is elkészítették Müller Péter Sziámi „Szeretni még” című dalának feldolgozását egy egri belvárosban forgatott klippel együtt.

SZ. E.

Országos középiskolai dalfeldolgozó́ pályázatot hirdetett az év elején a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar. „Jó volna szeretni még, bár nem tudjuk, hogy szeretni mért jó...”– így szól a az egyik kedvenc daluk, és kíváncsiak voltak arra, másoknál hogyan szólna.

Az ötlet onnan jött, hogy a tatabányai Árpád Gimnázium diákjai a zenekar ottani fellépésekor meglepetéssel készültek: egy szál gitárkísérettel előadták a dalt, majd nemsokára elküldték az erről készült videófelvételt is. 

Ez után Sziámiék hamarosan két budapesti iskolából is kaptak hasonló videót, így elhatározták, hogy a dalra országos középiskolai feldolgozásversenyt hirdetnek.

Úgy tudjuk, az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola 8.c osztályos diákjának édesapja látta meg a felhívást és ő vetette fel, mi lenne, ha a lánya osztálya jelentkezne a pályázatra. Ugyan a gyerekek még nem középiskolások, de közös élménynek és csapatépítésnek sem utolsó részt venni egy ilyen kreativitást igénylő projektben.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Pillanatkép a klipből
[/caption]

Miután az iskolában híre ment a pályázati lehetőségnek, nem kellett sokáig várni a segítőkre: az osztály magyar nyelv és irodalom tanárnője, Kormos Katalin Kitti – aki egyébként a JaJa együttes énekesnője – kezébe vette az ügyet, és évzáró humántantárgyi projektként elkészítették a dal klipjének forgatókönyvét és természetesen a hangfelvételt is. A dalban Suha Tamás, a JaJa gitárosa ugyancsak közreműködött. A diákok végig nagyon lelkesek voltak, előfordult, hogy hajnalban forgattak, és a vágómunka is sokszor tartott késői órákig.

Ezek után, nincs más hátra, mint előre! Nézzék meg velünk Önök is az egri diákok klipjét és drukkoljunk együtt sikerükért, hátha ők is értékes díjban részesülhetnek a Müller Péter Sziámi AndFriends május 12-i budapesti koncertjén, a Dürer Kertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!