Közélet

2017.04.29. 17:05

Szallas.hu: a bronz Egeré

Rekordot döntött ismét a szálláshely-foglalás, jelezve: nem lankad a magyarok utazási kedve. A belföldi utak tekintetében örvendetes, hogy megyénk székhelye továbbra is dobogós.

S. S.

Fotó: Vozary Robert

Az adatok azt mutatják, hogy egy átlagos májusi hétvégéhez képest négyszer többen utaznak el valahová a munka ünnepe miatt hosszúra nyúlt hétvégén. A legtöbb vendég Budapestre, Gyulára és Egerbe utazik, s  közülük minden negyedik SZÉP-kártyával fedezi kikapcsolódását,

[caption id="" align="alignleft" width="640"] A május elsejéhez kötődő hosszú hétvégén is sokan jönnek Egerbe Fotó: eger.hu
[/caption]

A portál adatai szerint a fővárosi szállodák csaknem teltházzal üzemelnek a hétvégére, alig van már szabad hely. A munka ünnepét sokan belföldi pihenéssel töltik, a foglalások jelentősebb része 2 éjszakára, 3 napra szól.

Ezúttal a főváros vezeti az üdülési listát, amelyet Gyula, Eger és Pécs követ, Budapest mellett töretlen a történelmi és wellness városok népszerűsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!