Kultúra

2017.04.30. 06:59

Az Egri Csillag hosszú hétvégét tart

Hatodik alkalommal rendezik meg a megyeszékhelyen az Egri Csillag Weekendet. A négynapos bor- és gasztronómiai esemény pénteken vette kezdetét a Dobó téren.

S. S.

A szervezők képviseletében Gál Tibor borász a Heol kérdésére elárulta, hogy azért ezt az alkalmat választották, mert Lengyelországban most nemzeti ünnep is van, s a lengyelek az egyik legfontosabb potenciális vásárlói az egri boroknak, rájuk alapozzák egyebek között az Egri Csillag felfuttatását.

Újszerű a mostani rendezvény abból a szempontból is, hogy úgynevezett street food karavánnal kapcsolódik a kulturális zenei rendezvényekkel színesített programokhoz a gasztronómia, ezzel is azt sugallva, hogy Eger kiváló fehér bora könnyed, mindenki által elérhető nedű.

Gál Tibor megemlítette, hogy a szombati nap fontos eseménye volt a Fiath Attila master of wine által vezetett vakkóstolás a városháza üvegtermében. Ezen az érdeklődők személyesen is kipróbálhatták, hová is helyezhető a legismertebb híres fehérborok között az Egri Csillag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!