Kultúra

2017.04.30. 10:31

Emődi Attila az egyik legjobb táncművész

Április 29-e a Tánc világnapja. Díjátadóval egybekötött gálaesttel ünnepelte szombaton a tánc világnapját a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége (MTSZ) a Müpában, ahol átadták a szövetség szakmai díjait.

SZ. E.

Fotó: Gal Gabor +36303330726

Az évad legjobb férfi táncművésze modern-kortárstánc kategóriában Emődi Attila, a GG Tánc Eger tagja lett, akit Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója és Topolánszky Tamás, tagozatvezető köszöntött Egerben, a Traviata ünnepi előadása előtt.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Az egri színházban is gratuláltak Fotó: belüldött
[/caption]

A fiatal táncművész 2011 óta a GGTánc Eger tagja; a Táncművészeti Főiskola elvégzése után három hónap próbaidőt a Magyar Állami Népi Együttesnél töltött.

[caption id="" align="alignleft" width="321"] Emődi Attila Fotó: beküldött
[/caption]

- Akkor azt hittem néptáncművész vagyok. De rá kellett jönnöm, hogy nem az én világom. Amikor kiderült, hogy Topolánszky Tamás keres egy fiút még a tagozatba, örömmel jöttem. Mélyvizet jelentett, mert előtte nem foglalkoztam kortárs tánccal, de azt hiszem sikerült fejlődni. Engem doppingol, hogy ennyit dolgozhatok – nyilatkozta korábban.
Azóta elsősorban főszerepeket táncol, 2014-ben megkapta az egri közönség-díját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!