Közélet

2017.05.01. 08:00

Május 1-jén a jelszó: Vigyázz! Kész! Strand!

Bár megyénk fürdői szinte kivétel nélkül egész évben nyitva állnak a pihenni vágyók előtt, a nyári üzemmód május elsején indul. Mindenki felkészült.

Barta Katalin

Május elseje hagyományosan a strandszezon kezdete. Megyénk fürdőiben, Egerben, Demjénben, a Korona borház előtti Termáltó fürdőben is arra törekednek, hogy minél magasabb színvonalon szolgálják ki a fürdőzni vágyókat. – Demjénben a termálfürdő változatlan nyitvatartással üzemel reggel 9 és hajnali 2 óra között, változatlan belépődíjjal – tudtuk meg Martini Emiltől, a Demjéni Termál Völgy létesítményigazgatójától.

– A régiónkban páratlan négyméteres ugrálómedence és a felhőtlen szórakozást nyújtó csúszdák, úszómedence mellett a gyógyvizes medencék is üzemelnek a wellneszrészleggel egyetemben. Demjénben idén számos programmal, éjszakába nyúló zenés, táncos estekkel szeretnék színesíteni a strandolók élményét, június 17-én pedig a fürdő tízéves fennállása alkalmából egész napos, jubileumi programsorozattal, neves előadókkal kedveskednek a vendégeknek. Természetesen a barlangfürdő is nyitva áll, változatlan szolgáltatásokkal, különleges gasztrokínálattal, bárral. A gyönyörű természeti környezetben található komplexum szinte kivétel nélkül minden korosztálynak kínál élményt, szórakozási és pihenési lehetőséget, évszakra és időjárásra való tekintet nélkül. Borongós időben is garantált a szórakozás és a pihenés.

A Korona borház előtti, tengerparti élménnyel csábító Termáltó fürdő tavaly decemberben nyitotta meg kapuit, s azóta fogad látogatókat, ám a nyári szezonra itt is számos új szolgáltatással készülnek. Gergely Bertalantól megtudtuk, a térség legújabb turisztikai látványossága a mediterrán jellegű, tengerpartot idéző fürdő május 1-jétől teljes kapacitással várja a látogatókat.

A fürdő 3,5 hektáron 3500 köbméter 28–30 Celsius-fokos vízfelületen, a parton napozóágyakkal, napernyőkkel csábítja a vendégeket. A fürdőházban 34–36 fokos gyógyvíz segíti a regenerálódást. Fával fűthető szaunával, óriás csúszdával és két strandröpladba-pályával egészül ki a kínálat, míg a gyerekeknek készült, sekély vizű medencét a nap káros hatásait kiszűrő napvitorlákkal szerelték fel. A fürdő hétköznapokon 9–19, míg szombat-vasárnap 9-től 22 óráig tart nyitva. Az üzemeltetők reményei szerint a létesítmény a forró nyári napokon az egyik legkedveltebb turisztikai célponttá válhat a megyében és a régióban.

Hétfőn nyit a Petőfi téri kapu

Az Egri Termál- és Strandfürdőben a hagyományokhoz híven, május 1-jén nyitja meg kapuit a Petőfi téri bejárat is. Lugosi Dénes ügyvezető reménykedik abban, hogy az idei szezon hamar kezdődik és a 2016. évi nyárral ellentétben, idén kiszámíthatóbb időjárás, tartós meleg várható. A tavaszi karbantartások a napokban is zajlanak. A fürdő június-júliusban működik teljes kapacitással. A csúszda, babamedence, gyermek-élménymedence május elsejétől még nem használhatók, azonban bármikor indításra készen állnak. Ahogy az időjárás és a vendégforgalom is indokolttá teszi, a nyitvatartás is változni fog: főszezonban reggel 8 órától este 8 óráig várják a strandolókat.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Az Egri Termál- és Strandfürdőben is felkészültek a nyári szezonra. Tartalmas időtöltést, kikapcsolódást, szórakozást kínálnak vendégeiknek Fotó: Vozáry Róbert
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!