Sport

2017.05.01. 19:42

A címvédő minden hibát kihasznált az Eger ellen

Tizenhárom kapott góllal nem lehet legyőzni a Szolnokot.

Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu

Fotó: ateszmfoto

Ami az elmúlt időszakban működött a ZF-Eger csapatánál, az csődöt mondott a bajnoki döntő első meccsén, tizenhárom kapott góllal pedig nem lehet legyőzni a Szolnokot.

A férfi OB I döntőjének 1. mérkőzésén:
ZF-Eger–Szolnoki VSC
7–13 (1–2, 2–1, 3–5, 1–5)
Eger, Bitskey-uszoda, 1224 néző. V.: Bene, Molnár P.

EGER: B. Mitrovics – Lőrincz B. 1, Angyal., Csuk, Vapenszki 1, Hárai 1, Erdélyi 1. Cs.: Decker Á. 1, Csucskovics 2, Hosnyánszky, Kovács Gergő, Bedő, Biros B.  Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.

SZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Jansik D., Mezei, Vámos 3, Varga Dénes 5, Prlainovics 1. Cs.: Crousillat, Alekszics, Younger 2, Kis G. 1, Fülöp B. 1. Edző: Cseh Sándor.

Az eredmény alakulása: 0–1, 1–2, 2–3, 3–4, 5–4, 5–7, 6–7, 6–11, 7–13.
Gól–emberelőnyből: 9/3, ill. 9/6. kettős emberelőnyből: 2/1, ill. – Ötméteresből: 2/2, ill. 3/3.Kipontozódott: Csucskovics (27.), Younger (28.), Decker Á. (29.). Kiállítva (végleg cserével): Mezei a 19., Lőrincz B. és Prlainovcs a 32. percben.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Erdélyi Balázsék (a labdával) elmaradtak az elmúlt hetekben megszokott teljesítménytől Fotó: Márkus Attila
[/caption]

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1–0, a Szolnok javára.
Kezdésként a Szolnok viszonylag könnyedén játszotta át az egri védelmet, ám számos nagy lehetőséget elpuskázott. Ennek ellenére Vámos és Younger révén mindkét emberelőnyét értékesítette, míg a túloldalon Decker volt eredményes. A második negyed elején ötméteresből egyenlített a ZF, a Szolnok azonban harmadik emberelőnyét is értékesítette. A fordulást követően egyre feszültebb lett a hangulat, több volt a keménység, így a kiállítás is. A zárónegyed nyitányaként egy Prlainovics-Varga összjáték után háromgólosra duzzadt a különbség, a túloldalon az egriek egymás után két emberelőnyt is kihasználatlanul hagytak.

Szorosabbnak indult, izgalmasabb végjátékot reméltünk, de a címvédő minden hibáját kihasználta a ZF-Egernek, így pedig előnyhöz jutott.

Következik: Szolnok–Eger, péntek, 19.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!