Sport

2017.05.02. 11:21

Elhunyt a domoszlói Magyar Kupa-győztes

Békéscsabán, Vácott és a Videotonban is futballozott.

B. Cs.

Életének 51. évében elhunyt Horváth László, a Domoszlóról indult korábbi NB I-es labdarúgó. A kiváló ballábbal megáldott középpályás szülőfalujában kezdte a futballozást, majd 19 évesen Hatvanba vezette az útja. Katonaként a Honvéd Papp József SE-ben rúgta a bőrt, onnan igazolt - Csank János hívószavára -  Békéscsabára. Az Előre színeiben Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett 1988-ban, amikor a viharsarkiak a Bp. Honvéd ellen győztek 3-2-re (videó). A csabai lila-fehérektől Vácra szerződött, onnan pedig a Videotonhoz. Élvonalbeli pályafutását 1995-ben Békéscsabán fejezte be.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A Békéscsabai Előre játékosaként Horváth László az álló sorban az ötödik Fotó: stormcorner.hu
[/caption]

Összesen 60 NB I-es mérkőzésen, 15 nemzetközi kupameccsen szerepelt, a Váccal bajnoki ezüstöt nyert és pályára lépett két Magyar Kupa-döntőben. A váciakkal 1992-ben jutott a fináléba, ám akkor az Újpest 1-0-ra győzött a Duna-partiak ellen.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Domoszlói színekben Horváth László az álló sorban jobbról az ötödik Beküldött fotó
[/caption]

A profi időszak lezárultával visszatért Domoszlóra, ahol amatőrként rövid ideig még segítette a helyi együttest.

Később elszakadt a labdarúgástól, és tanult szakmájában festőként dolgozott.

Vasárnap bekövezetezett haláláról a Domoszlói SK szakosztályvezetője, Sidló János tájékoztatta a Heol Sportot.

Temetéséről később intézkednek, hamvasztás utáni búcsúztatásának időpontja egyelőre nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!