Közélet

2017.05.04. 17:30

Hawking szerint száz évünk van kolonizálni egy másik bolygót

A tudós szerint számos veszély fenyegeti az emberiséget, ilyenek például a klímaváltozás, a túlnépesedés, a járványok vagy egy aszteroida becsapódása.

index.hu

Stephen Hawkingról az utóbbi időben főleg jóslatai és kinyilatkoztatásai miatt hallunk, most is egy ilyen előrejelzéssel került a hírekbe - írja a newsweek.hu-ra hivatkozva az Index. A híres asztrofizikus szerint az emberiségnek a következő évszázadban mindenképpen kolonizálnia kell más bolygókat, ha el akarja kerülni a kihalást.

Hawking egy új dokumentumfilmben, az Expedition New Earth címűben beszélt erről. A filmet nyáron fogják bemutatni a BBC-n.

A tudós szerint számos veszély fenyegeti az emberiséget, ilyenek például a klímaváltozás, a túlnépesedés, a járványok vagy egy aszteroida becsapódása. Azt pedig már tavaly kinyilatkoztatta, hogy valamilyen kihalást előidéző eseménynek az esélye elég nagy, ha minden veszélyt számításba veszünk.

Azért pozitívat is mondott a jövővel kapcsolatban. Az emberek ismerete a világegyetemről az ő életében hatalmasat fejlődött, és igazán izgalmasnak tartja, hogy ebben a csodálatos időben élhet és alkothat az elméleti fizika területén.

[caption id="" align="alignleft" width="727"] Stephen Hawking Fotó: Frederick M. Brown / Getty Images Hungary
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!