Kék hírek, bulvár

2017.05.06. 15:30

Szorongás, sértődés, ijesztő gondolatok

Energiát kell befektetnie mindkét félnek egy kapcsolat működtetésébe. A harmonikus párkapcsolatnak lényeges eleme az együtt töltött minőségi idő is. Az internet térhódításával gyakran épp ezek vesznek el.

J. H.

 – Ha együtt is vagyunk, a képernyőre meredünk, elveszve a böngészők, applikációk világában – e gondolatokat dr. Mester Dolli, az Eszterházy Károly Egyetem Pszichológia Intézetének oktatója közölte. Szerinte az is gond, ha a párok rövid üzenetekben tárgyalják meg a nagyobb történéseket is.

– Ezen üzenetekből hiányoznak a nonverbális jelzések, ami félreértésekhez vezethet. Az okostelefonoknak köszönhetően azonnal és állandóan elérhetőek lettünk. A folyamatos nyomon követhetőség háttérbe szorítja a problémák vállalását és megbeszélését, a tartalmas beszélgetéseket – fogalmazott. Ha a válasz sem érkezik meg azonnal, az szorongást, sértődést, ijesztő gondolatokat eredményezhet.

– Látjuk, mit oszt meg a párunk, ki lájkolja, lehetőségünk van ellenőrizgetni, ami újabb konfliktusforrás lehet. Kutatások szerint a közösségi oldalakon eltöltött idő növekedésével együtt nő a féltékenység és a kapcsolattal való elégedetlenség érzése – közölte dr. Mester Dolli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!