Közélet

2017.05.07. 12:09

Tuzson-emléktáblát avattak

Felavatták Tuzson János emléktábláját a család egykori házán, a Hajós Alfréd utcában csütörtökön.

T. O.

 A világhírű botanikus leszármazottja, Tuzson Bence államtitkár szerint akik Hatvanért és a hazáért tettek, azok emléke sosem veszhet el.
Tuzson János a trianoni döntés után – mivel az ország elvesztette erdei nagy részét – azt a feladatot kapta, dolgozzon ki fásítási programot. A botanikus Hatvan mellett kísérleti telepet hozott létre, aminek vezetését fiára, Tuzson Jánosra bízta, aki fellendítette a gazdaságot, s hatással volt a város társadalmi életére is. A Hajós Alfréd úti házat – amelyben ma idősek klubja működik – maga építette.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Tuzson Bence és Horváth Richárd az avatásonFotó: Albert Péter
[/caption]

Horváth Richárd polgármester szerint a város tudatosan keresi azokat, akikre büszkék lehetnek. – Hiszek a polgári Hatvanban, hiszek az értékekben és az itteniekben – jelentette ki.

A Grassalkovich Művelődési Házban fotókiállítást nyílt a Tuzson család életéről, s bemutatták Tuzson Balázs és Bacsa Tibor Tuzson János: az 1848/49-es honvéd őrnagy élete és tevékenysége című könyvét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!