Közélet

2017.05.10. 13:39

Fejlesztések indulnak

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos szerdán sajtóközleményben számolt be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program eredményeiről.

heol.hu

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program  (TOP) forrásaiból Heves megye és a választókerület minden települése részesülhet, hiszen a program elsődleges célja a vidék fejlődésének elősegítése és a területi egyenlőtlenségek csökkentése – tájékoztatta a Heolt Nyitra Zsolt. – Fontos kiemelni, hogy olyan projektek támogatása a cél, amelyek a településeken jelentkező, a mindennapi élet során fölmerülő problémák orvoslására alkalmasak, ezért a már megszületett támogatói döntéseseket a Heves Megyei Fejlesztéspolitikai Kerekasztal tagjaival, a megyei önkormányzattal, a kormányhivatal szakembereivel és a településvezetőkkel való folyamatos egyeztetések előzték meg. Fontos törekvés volt az is, hogy a pályázati elképzelések a helyben élő emberek javaslatai alapján szülessenek meg.

– Jelentős fordulóponthoz érkezett a TOP megvalósítása Eger térségében is. Több település pályázatot nyert ugyanis a napokban, ezzel régóta várt fejlesztések indulhatnak el. Többek között Egerszalók faluközpontja is kiépül, a tiszanánai Dinnyéshát is megújul, de több fejlesztés indul,  Átányban a község vízelvezetési rendszere kerül felújításra,  a Füzesabonyi járásban többek között foglalkoztatási együttműködések támogatása kezdődik , Mezőszemerén az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése valósul meg, Nagytályán az egészségügyi alapellátás és az óvoda infrastrukturális fejlesztésére kerül sor, Szarvaskőn turizmusfejlesztés, Szihalmon bölcsőde létrehozása  és külterületi vízelvezetés, Újlőrincfalván pedig  a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése indul a támogatói döntések alapján. A következő napokban további támogatói döntések várhatóak a térségben, úgy mint Ipari Park fejlesztése és Zöld Város – belvárosi területek rehabilitációja. A pályázatok kiírása és megvalósítása két ütemben zajlik, jelenleg az első ütem első pályázatai kerültek elbírálásra. Heves megyében összesen 82 projektről született támogatói döntés, melynek értelmében 51 településen, 13,1 milliárd forint értékben kezdődhetnek meg a fejlesztések – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

– Megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztosként elsőrendű feladatom és célom pedig továbbra is az, hogy minél több forráshoz jussunk a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklus során, és egy sikeres Heves megyét, egy sikeres térséget építsünk fel. Fontos hangsúlyozni, hogy a továbbiakban is elengedhetetlen az a széles körű összefogás, együttműködés, amelynek az eddig elért eredmények köszönhetőek – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!