Sport

2017.05.19. 09:31

Megyei II. osztály: egy csoportra van engedély

A versenykiírás homlokegyenest ütközik a helyi küzdelemsorozattal.

B. Cs.

A tisztánlátás érdekében a megyei versenybizottság (vb) részéről Molnár Róbert elnök több olyan tényt is szükségesnek tartott közölni, amely a II. osztályú bajnokság kapcsán ma délután Mátraházán tartandó összejövetelen vitára adhat okot.

– A 2016/17-es megyei II. osztály az MLSZ és a megyei igazgatóság által is egycsoportos hitelesítést kapott, vagyis ennek a lebonyolítására van engedély – szögezte le Molnár Róbert. – A vb egyetlen határozatában sem létezik, hogy a pontvadászat előtt módosításra került az osztály létszámának kiegészítése, azaz a két csoportban 31 csapattal történő rendezés. Egyéni érdekek és a csapatok közbenjárásának betudhatóan azonban két héttel az idény kezdete előtt szükséges volt bővíteni a létszámot. A versenybizottság részéről azok után készült el a kétcsoportos megyei II. osztály sorsolása, hogy arra az akkor illetékes megyei igazgatótól megbízás érkezett. Ezért nonszensz, hogy az MLSZ által elfogadott versenykiírás homlokegyenest ütközik a megyében működő II. osztályú küzdelemsorozattal, az pedig a ráadás, hogy éppen azon csapatok vezetői emelik fel a hangjukat, amelyek az elfogadott versenykiírás után kerültek a két csoportos bajnokság mezőnyébe. A vb és a jelenlegi igazgató egyeztetését követően, a szakmaiságot és a folyamatosságot képviselve, az egycsoportos megyei II. osztály mellett tette le a voksát.

Molnár Róbert ugyanakkor azt is kiemelte, hogy az MLSZ által elfogadott versenykiírást a csapatok kétharmados többségével a bajnokság nyitányáig lehet megváltoztatni. A kezdés után csak abban az esetben lehetséges a módosítás, ha abba egyöntetűen valamennyi érintett sportszervezet beleegyezik.

Korábban írtunk róla: 

B. Cs. Lehet, hogy egyeseknek fájni fog a következő évre szóló kiírás Képünk illusztráció Fotó: Lénárt Márton -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!