Sport

2017.05.22. 16:46

Final Six: a ZF negyedikre a négybe jutna

Petrovai Márton és Gyulavári Zoltán tanítványa is a Duna Arénában.

Fenyves Balázs

A hármas szám a következő a sorban, amikor visszaszámlálásról beszélünk a Bajnokok Ligája hatos döntője előtt, vagyis már csak három napot kell várni a ZF-Eger férficsapatának Brescia elleni találkozójára. Beharangozó sorozatunkat   múltidézéssel folytatjuk, ugyanis szerencsére már nem első alkalommal találkozhatunk a kedvencek nevével a legrangosabb európai kupaküzdelmek végjátéka alkalmával.

Nos, először két esztendeje, a barcelonai Final Six-ben harcolhattak éremért a sárga-kékek, amikor a Jug Dubrovnik elleni negyeddöntőben nagy csatában ugyan, de elvérzett a társaság. Némi gyógyírt jelentett a Szolnok elleni helyosztós siker, az ötödik hely pedig azóta is legjobb pozíció a klub történetében. Tavaly aztán már a budapesti Margitsziget adott otthont az eseménynek, és mint utóbb kiderült, a négy közé jutástól ismét a későbbi győztes horvát bajnokcsapat ütötte el Braniszlav Mitrovicsékat. Azt követően a Barcelonetával szembeni sima vereség már egyértelműen kudarcot jelentett, illetve kissé csúnya búcsút Biros Péter utolsó tétmérkőzésén. A Dubrovnikon kívül eddig még csak egy esetben játszhatott a ZF az elődöntőért, a 2019/2010-es negyeddöntőben viszont ugyancsak a későbbi bajnok, a Partizan Beograd verte ki a mieinket.

A Final Six-szel párhuzamosan rendezik a gyermekek 2002-es korosztályra épülő Final Kids elnevezésű tornát. Először két esztendeje Barcelonában vett részt a viadalon a ZF-Eger érintett alakulata, mint ahogyan tavaly is megmártózhattak a Hajós-uszoda vizében a fiúk. Idén trénerként Petrovai Márton és Gyulavári Zoltán irányításával tizennégy fős keret vághat neki a tizennégy csapatos tornának, amely csoportmérkőzésekkel indul. Az egri fiatalok a Dubrovnikkal, a Barcelonetával és  a Kaposvárral szerepelnek egy négyesben, az elődöntőbe ugyanakkor csak az első helyezett jut be.

A gyerekeknek mindenképp nagy élménnyel járhat a részvétel, ugyanis abban a medencében is megcsobbanhatnak, ahol a felnőtt Final Six küzdelmei zajlanak. Ahogyan pedig a nagyoknál, a kicsiknél is egészen emlékezetes hétvégére számítunk a Duna Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!