Közélet

2017.05.22. 19:05

Nemzetünk fejlődése a tét

A megyeszékhelyre is megérkezett a Nemzeti Konzultációs Fórum, a legutóbbi Nemzeti Konzultációt kísérő előadássorozat, melynek keretein belül az ország közel 130 településén tájékoztatják a lakosságot a konzultáció jelentőségéről.

Süli K.

Egerben Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott, valamint dr. Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára tartott lakossági fórumot, a konzultáció öt kiemelt témakörével kapcsolatban.

Az eseményen szó volt az adó- és rezsicsökkentés megvédéséről, a munkahelyek védelméről, a külföldről támogatott civil szervezetek kérdéséről, valamint a bevándorláspolitika aktualitásairől is.

dr. Mikola István elsősorban a bevándorláspolitikáról szólt, valamint a visegrádi négyekkel való kapcsolattartást hangsúlyozta és bemutatta a kormány főbb intézkedéseit is.  Kiemelte: a kérdőív visszaküldésével az állampolgárok a Magyarország érdekeiért vívott küzdelemben tudják támogatni a kormányt, hogy tovább foltyatódhasson országunk fejlődése.

Elhangzott: eddig 1,5 millióan töltötték ki a kormány által kiküldött konzultációs kérdőívet, mely a fent említett öt témában kéri ki az állampolgárok véleményét. A kérdéssor kitöltésére még május 31-ig van lehetőség, ezt követően összesítik annak eredményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!