Közélet

2017.05.23. 12:02

Főzőcskézésben is profik az egri kertészek

Főzőcske, de okosan elnevezéssel Mátraderecskén töltöttek el egy felejthetetlen napot az egri kertbarátok.

HEOL

Az egri kertbarátok a társadalmi szerepvállalás témakörben nyertek a közelmúltban pályázatot, s ennek keretében sok érdekes programot szerveznek, amelyek a következő generációk megszólításáról, az idősebbek ismereteinek átadásáról szólnak.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A falunapokon a bogrács is rendszerint előkerül Beküldött fotó
[/caption]

Nemrégiben Főzőcske, de okosan elnevezéssel Mátraderecskén töltöttek el egy felejthetetlen napot, ahol ismerkedtek egyebek között a legérdekesebb palóc hagyományokkal, emellett pedig a házigazdáikkal közösen helyi étkeket is főztek. Felsőtárkányban bort palackoztak, s szintén főzőcskéztek, május 22-én pedig házi borversenyt rendeztek a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

A terveik szerint június 2-án a kápolnai falunapra indulnak a kör tagjai, Szihalmon a Kemencés főzőversenyen vesznek részt június 10-én. Június 27-én a hajdúböszörményi kertbarátokat látják vendégül és töltenek együtt egy szakmai napot, majd egy gyöngyösi háromnapos konferencián tanácskoznak az ország hasonló egyesületeinek szervezett fórumon. Nem sokkal később Gyálra látogatnak egy szakmai napra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!